Акценти
Начало / Общество / С ритуал посрещнаха Спартански в Общината

С ритуал посрещнаха Спартански в Общината

След официалното му встъпване в длъжност кметът Георг Спартански днес  беше посрещнат с хляб и сол в сградата на Общината. По стара българска традиция плиснаха менче с вода, за да е успешен вторият му мандат.

В Актовата зала, където се бяха събрали общински служители и граждани, беше отслужен водосвет за благополучие на жителите на цялата община. Сред гостите на официалното посрещане бяха трима бивши кметове на Плевен – Андрей Романов, Петко Цолов и Найден Зеленогорски.

 

В обръщението си Спартански заяви, че работата му ще продължи да бъде подчинена на принципите за  почтеност, прозрачност, професионализъм, публичност и практичност в управлението на обществените дела, за да се оправдаят очакванията на хората. Акцент през втория му кметски мандат ще е по-качественото и по-бързо откликване при решаване на проблемите, за да може Плевен да ускори развитието си. Спартански не скри, че предстоят промени в стила на управление на Общината, но заяви, че всяко нещо ще се прави със съзнанието машината на общинската администрация да заработи в единен такт и с ускорен ритъм.

С пожелание към по-младия си колега се обърна Андрей Романов, като изрази надежда, че Плевен ще тръгне с по-широка крачка напред, за да се върнат младите хора отново в града ни.

За финал бе вдигната наздравица за успех.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...