Акценти
Начало / Култура / С пътешествие  в театъра и премиера на „Чудо” Плевен ще се включи в Нощ в театъра

С пътешествие  в театъра и премиера на „Чудо” Плевен ще се включи в Нощ в театъра

ДКТ „Иван Радоев” ще предложи разнообразна програма на почитателите на театралното изкуство за предстоящата  на 19 ноември, събота,  инициатива „Нощ в театъра“.

Програмата ще започне с представление за малките зрители. От 11 часа за тях е представлението на пиесата „Мечешка приказка”  от Ян Вилковски,  постановка на Теодора Гълъбова.

В 13 часа Плевенският театър кани на разходка зад кулисите. В това пътешествие в театъра, посетителите ще могат да видят любопитни неща „от кухнята”, които обикновено остават скрити за публиката. Гид ще бъде режисьорът Денис Симеонов. Началото на разходката е от 13 часа. Входът е свободен.

От 17 часа, той ще очаква публиката  в Камерната зала, където ще бъде представен неговият куклен спектакъл за възрастни „Минало не/свършено” .

Нощта в театъра в Плевен ще завърши с премиерата на спектакъла „Чудо” от Иван Радоев. Постановката е на режисьора Надя Панчева. В ролите зрителите ще видят Станка Калчева – гост, Петьо Кръстев, Ленко Гурков, Сергей Константинов, Георги Енчев. Началото е от 19 часа.

Идеята за инициативата „Нощ в театъра” е на Елеонора Роси (Франция). Проектът стартира през 2008 г. в Хърватска. Година по-късно се превръща в национално събитие, в което участват почти всички значими хърватски театри и театрални трупи. Поетапно към инициативата се включват Босна и Херцеговина, Черна гора, Словакия, Австрия, Словения, Германия, Испания, Белгия и Чехия. През 2013 г. към инициативата се присъединява и България.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...