Акценти
Начало / Образование / С посещение на театрални постановки в ДГ „ Юнско въстание“   започна Седмицата на четенето

С посещение на театрални постановки в ДГ „ Юнско въстание“   започна Седмицата на четенето

С инициативата „С мама и татко на театър” в ДГ „Юнско въстание” в Плевен дадоха старт на Седмицата на четенето и грамотността“, която е част от Годишния план за дейност на РУО-Плевен, за насърчаване четенето и грамотността от ранна детска възраст.

Началото на Седмицата на четенето съвпадна с Деня на християнското семейство и по този повод от детската градина призоваха родителите да преживеят заедно с децата си вълнението от посещение на театрална постановка в ДКТ „Иван Радоев”.

 Семействата откликнаха на призива с радост. Най-малките гледаха кукления спектакъл „Безценното камъче“, по българска народна приказка, а по-големите групи се веселиха с представлението „Таласъмчето Тами“. „Образователният театър“ се отнася към допълването и разширяването на възпитателните цели на детската градина, обогатява знанията на децата и поражда любов към изкуството.

„Алтернативните подходи в образованието са такива подходи и решения, които се основават на оригинални идеи, насочени към разнообразяване на обучението на децата“, изтъкват педагозите от екипа на ДГ „Юнско въстание”.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...