Начало / Общество / С богата програма Брест отбеляза празника си

С богата програма Брест отбеляза празника си

Традиционният сбор на село Брест събра в почивните дни гости от близо и далеч. Празникът се чества от десетилетия непосредствено след Димитровден, като този избор не е случаен. Навремето трудолюбивите брестене са чакали да приключи работата по полето, за да се отдадат на веселие. В наши дни сбора е запазил очарованието на традицията, предавана от поколение на поколение и е атракция не само за жителите на селото, но и за цялата околност.

На 10 ноември кметството организира богата празнична програма, която започна с поднасяне на цветя на паметника на загиналите във войните, продължи с водосвет в храма „Св. Екатерина” и завърши с фолклорен концерт на площада.

Гости на празника бяха народният представител Владислав Николов, кметът на общината Лъчезар Яков, зам.-кметът Левтеринка Георгиева, Ралица Добрева, кметове на кметства, ръководители на организации и институции от района.

В приветствието си към жителите на Брест кметът на селото Цецо Луканов призова: „Нека си докажем, че можем да бъдем единни, искрени и човечни, да вярваме в по-светлото бъдеще на нашето скъпо село Брест и да го превърнем в едно прекрасно място за живеене”.

Кметът на общината също поздрави присъстващите и увери, че в лицето на общинското ръководство и администрация жителите на Брест винаги ще намират подкрепа за добруването на  родното си място. „Общината работи в синхрон с всички кметове на кметства, както и с народните представители и мисля, че сме намерили правилната посока за развитието на населените места от общината”, подчерта Лъчезар Яков и пожела хубав празник, щастие и успехи.

Владислав Николов изрази радостта си, че е част от празника на Брест и пожела на хората да съхранят хубавата традиция, тя да става все по-голяма и да не забравят родното си място.

Организаторите бяха подготвили богата музикална програма, в която взеха участие децата от ДГ „Щастливо детство” с. Брест, вокална група „Брястовете” при НЧ „Н.Й. Вапцаров” с. Брест, фолклорният състав при ОУ „Хр. Ботев”, изпълнители от СУ “Св. Св. Кирил и Методий” гр. Пордим, танцова формация „Гайтани” гр. Плевен и др..

Празничното настроение, което певците и танцьорите създадоха, преля в кръшни хора и ръченици с последвалия концерт на оркестър „Канарите”.

Прочетете също:

За последните 24 часа – 3 686 теста, положителните са 330

След направени 3 686 PCR теста за изминалото денонощие са установени нови 330 заразени с ...