Акценти
Начало / Общество / Със средства по оперативна програма ще ремонтират зала „Катя Попова“ в Плевен

Със средства по оперативна програма ще ремонтират зала „Катя Попова“ в Плевен

Със средства по оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ще бъде основно ремонтирана концертната зала „Катя Попова“ в Плевен.  Договорът за ремонта на културната институция беше подписан от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на програмата Деляна Иванова, съобщиха от Пресцентъра на МРРБ.

Над 2.6 млн. лв. е финансирането за обновяване на зала. От тях малко над 2.2 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ от програмата, 427 хил. лв. се предоставят като нисколихвено кредитиране чрез финансов инструмент, а над 6 хил. лв. е собственото финансиране от община Плевен.

Проектът включва комплекс от дейности за развитие и обновяване на културната инфраструктура. Предвижда се основен ремонт на сградата, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, подобряване на достъпа чрез изграждане на асансьор и стълба за евакуация и др. Ще бъде доставено и ново акустично оборудване.

Залата, която носи името на оцененото в музикалния свят българско сопрано Катя Попова, е предвидена за 300 зрители. В нея се провеждат концерти на Плевенската филхармония, театрални представления, песенни конкурси, чествания и конференции.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...