Акценти
Начало / Крими / Съдят мъж, дал подкуп от 30 лева на плевенски полицаи

Съдят мъж, дал подкуп от 30 лева на плевенски полицаи

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, дал подкуп на двама полицаи, за да не съобщят за превозвания от него тютюн с неустановен произход. Обвинението срещу Пешо Ф. е за това, че на 05.12.2015 г. в гр. Долни Дъбник дал парична сума в размер на 30 лева на двама полицейски служители от „Пътен контрол” при РУМВР – гр.Долни Дъбник, изпълняващи служебните си задължения, за да не сигнализират за констатирано от тях извършено престъпление.

На 05.12.2015 г. обвиняемият пътувал с лек автомобил „Опел Астра” от с.Буковлък за гр.Кнежа, като превозвал няколко чувала с тютюн с неустановен произход, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. В град Долни Дъбник бил спрян от полицейски автопатрул. При проверката униформените установили, че превозва чували с насипен тютюн и веднага сигнализирали „Икономическа полиция“, че са задържали лице, превозващо тютюн без бандерол. Тогава обвиняемият предложил на двамата полицаи да им даде „по някой лев и да го пуснат да си ходи“. Полицаите го предупредили, че това е престъпление – подкуп на длъжностно лице. Въпреки това, обвиняемият се протегнал през отворения прозорец на предната лява врата на полицейския автомобил и с ръка хвърлил на шофьорската седалка две банкноти – една от 20 лева и една от 10 лева, като отново казал на двамата полицаи да вземат парите и да го пуснат да си ходи.

Пешо Ф. има минали осъждания за престъпления от общ характер. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Плевен

Прочетете също:

Зелен коридор за ваксинация на 30 април и 3 май

На 30 април и 3 май в МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен, ул. Трите бора ...