Начало / Общество / Съветниците се събират извънредно заради Център за градска мобилност

Съветниците се събират извънредно заради Център за градска мобилност

Този четвъртък, 13 юли, Общинският съвет на Плевен се събира за извънредно заседание. Дневният ред на заседанието включва една единствена точка – предложение за преобразуване на Общинското предприятие „Център за градска мобилност“ в „Център за градска мобилност“ ЕАД. Председателят на Общинския съвет Мартин Митев насрочи дата за извънредната сесия, след като в петък в деловодството на ОбС – Плевен 14 общински съветници внесоха искане за свикване на заседанието.

Съгласно ЗМСМА и Правилника за организацията и дейността на ОбС – Плевен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019г., възможностите за свикване на Общинския съвет за заседание са четири. Една от тях е по искане на 1/3 от общинските съветници /чл.12, ал..4, т.2 на Правилника/. Искането е придружено от мотиви, предложение за конкретен дневен ред и проект за решение.

Предложението за преобразуване на Центъра за градска мобилност от ОП в ЕАД беше част от дневния ред на редовното заседание на местния парламент, провело се на 29 юни. Обсъждането на точката тогава беше отложено.

Прочетете също:

Днес стартира А ОФГ Плевен

42 отбора ще участват във футболните първенства на Плевенска област през новия сезон 2019/2020 година. ...