Начало / Спорт / Съветниците подкрепиха с 28 „за” ОФК „Спартак”

Съветниците подкрепиха с 28 „за” ОФК „Спартак”

С 28 гласа „за”, 2 – против и 1-въздържал се приключи гласуването на общинските съветници днес, с което дадоха съгласието си Общината да участва в сдружението с нестопанска цел в обществена полза Общински футболен клуб  „Спартак Плевен”. На заседанието, което започна в 17 часа, съветниците избраха представителите на Общината в Управителния съвет на сдружението и това са зам.-кметът по финансите  Алексей Зелов, който ще бъде негов председател, Евгени Генов и Венко Наков.

До това заседание с една единствена точка се стигна, след като предишното предложение беше върнато за доработване от юристи. Върху него са работили юристите  Камелия Донкова и Георг Спартански.

Днес съветниците гласуваха да бъде отменено тяхно решение от юни тази година, с което даваха предварително съгласие за учредяване на ОФК „Спартак Плевен – Плевен” и дадоха съгласие Общината да участва в сдружение ФК „Сторгозия” и определиха своя представител в Общото събрание – юристът Янко Начовски,  който е оправомощен да предложи и да вземе решение за преобразуване на ФК „Сторгозия” в сдружение с нестопанска цел в обществена полза ОФК „Спартак Плевен”. След преобразуването ще се ползват спортно-техническите показатели ня ФК „Сторгозия”, като наименованието на клуба ще се промени на ОФК „Спартак Плевен”.

Каква ще е сумата, с която Общината ще участва в новоучреденото сдружение, не беше коментирано на днешната сесия. Точният разчет по пера ще бъде представен на следващо заседание на ОбС, каза кметът и допълни, че размерът на сумата зависи и от броя  на спонсорите. Засега има само двама с конкретни суми, стана ясно от неговото обяснение.

Преди да се пристъпи към гласуване беше уточнено още, че само един треньор ще бъде на заплата към ОФК „Спартак Плевен“, а футболистите ще получават хонорар само за участие в мач.

Прочетете също:

Баскетболният Спартак трети в домакинския турнир

Спартак Плевен финишира на трето място в турнира, чийто домакин бе през  уикенда. В мача ...