Акценти
Начало / Последни новини / Спринтьорката Вяра Първанова с две шампионски титли на Балканите за ветерани

Спринтьорката Вяра Първанова с две шампионски титли на Балканите за ветерани

Отлично представяне на Вяра Първанова в Балканиадата по лека атлетика на открито за ветерани в румънската столица Букурещ. Състезателката от плевенския СКЛА Феникс 2004 завоюва две титли и стана два пъти вицешампионка. Първанова разби конкуренцията в спринта на 100 метра, финиширайки първа с резултат 12.78 секунди при жените до 40 години. В същата възрастова група не остави шанс на съперничките си и на 200 м, пресичайки финала за 26.29 сек., което й осигури шампионската титла.

Плевенската състезателка се окичи и с два сребърни медала в битката на щафетите. На 4х100 м при жените до 35 години, тя бяга на последният четвърти пост и заедно с М.Ангелова, Н.Никова и Иванова завършиха на второ място. Сборен отбор Ж35, Първанова заедно с Ангелова, Иванова и Димитрова заслужиха среброто в балканската щафета (100+200+400+800).

При мъжете плевенчанина Тани Иванчев се класира на пето място на 5000 м спортно ходене във възрастовата група до 65 години.

На същата позиция финишира и съгражданина му Ивелин Симеонов, но в спринта на 100 м за мъже до 45 г. Той е и шести на 200 м.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...