Начало / Общество / Специализанти от формированията на ВВС завършиха обучението си в 12-та авиационна база

Специализанти от формированията на ВВС завършиха обучението си в 12-та авиационна база

В 12-та авиационна база – гр. Долна Митрополия завърши обучението на специализантите от курсове за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Сержант, авиационно – технически специалисти” и специалисти в системата за „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”.

Курсът за „Авиационно-технически специалисти” се проведе в две направления – специалисти по „Самолета и двигателя” и специалисти по „Авиационно оборудване”. Основните цели на подготовката бе обучаемите да придобият тясно профилирани знания относно заеманата длъжност като специалисти по експлоатация и ремонт на летателните апарати и авиационни двигатели, авиационно въоръжение, радиоелектронно оборудване на летателния апарат и специалисти по авиационни електроприбори и автоматични системи.

В часовете по теоретична подготовка обучаемите придобиха знания за основните дейности на авиационно-техническите формирования, техническата експлоатация на авиационната техника, правилата за работа с контролно-измервателната апаратура, както и изискванията за водене на експлоатационно – техническата документация. По време на практическите занятия курсистите се запознаха с процеса по поддържането експлоатацията и ремонта на авиационната техника и придобиха умения за работа със специализираната апаратура.

В хода на подготовката специализантите показаха висока мотивация, много добра успеваемост и стремеж към усъвършенстване. Потвърждение на това са постигнатите резултати от проведените теоретични и практически изпити. За курса по специалността „Самолета и двигателя” той е Отличен 5,81, а по специалността „Авиационно оборудване” е Отличен 5,68.

Трима са пълните отличници – старшина Ивайло Ангелов от в.ф 52090, ст. сержант Бойко Паралюзов от в.ф. 28000 и мл. сержант Тодор Вътов от в.ф. 28000.

Много добри резултати постигнаха и специализантите от курса за специалисти в системата на „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”. Усвоиха знания и умения за експлоатация на комуникационна и навигационна техника, правилата за използване на контролно – измервателната апаратура, работа с наземни авиационни УКВ радиосредства и системи за обективен контрол.

Началникът на КИНС в 12-та авиационна база – подполковник Веселин Митрев, връчи удостоверенията на завършилите курсисти. В обръщението си към тях той подчерта, че обучението е важен фактор за професионалното им развитие. Поздрави ги за проявената отговорност и стремеж към усъвършенстване, и им пожела успешна и безаварийна работа.

 

Прочетете също:

Високи отличия за деца от арт школа „Колорит“ от национален конкурс в Свищов

Деца от арт школа „Колорит“ спечелиха  най-високите отличия на 19-я Национален конкурс – изложба за ...