Начало / Образование / Специализанти от формированията на ВВС завършиха обучението си във Военновъздушна учебна база – Долна Митрополия

Специализанти от формированията на ВВС завършиха обучението си във Военновъздушна учебна база – Долна Митрополия

Специализантите, успешно завършили курсове за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Авиационно – технически специалисти” и специалисти в системата за „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване” получиха удостоверенията си за успешно завършено обучение във Военновъздушна учебна база гр. Долна Митрополия.

Тяхното обучение се проведе в Центъра за подготовка и обучение с началник подполковник Ивайло Ницов. Главната цел на курса „Авиационно-технически специалисти” е обучаемите да придобият общи и тясно профилирани знания относно заеманата длъжност като специалисти по експлоатация и ремонт на летателните апарати и авиационни двигатели, авиационно въоръжение, радиоелектронно оборудване на летателния апарат и специалисти по авиационни електроприбори и автоматични системи.

В часовете по теоретична подготовка курсистите придобиха знания за основните дейности на авиационно–техническите формирования, техническата експлоатация на авиационната техника, правилата за работа с контролно-измервателната апаратура и специализирания инструмент, оборудването и въоръжението, както и изискванията за водене на експлоатационно – техническата документация. По време на практическите занятия курсистите се запознаха с процеса по поддържането експлоатацията и ремонта на авиационната техника и придобиха умения за работа със специализираната апаратура.

В хода на подготовката специализантите показаха висока мотивация и стремеж към усъвършенстване. Потвърждение на това са постигнатите резултати от теоретичните и практически изпити. Курсът завърши със среден успех Отличен 5,50.

Много добри резултати показаха и специализантите от курса за специалисти в системата на „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”. Те усвоиха знания и умения за експлоатация на комуникационна и навигационна техника, правилата за използване на контролно – измервателната апаратура, работа с наземни авиационни УКВ радио-средства и системи за обективен контрол. Средният успех на курса е Мн. добър 5,25.

Заместник-командирът по летателна подготовка – подполковник Пламен Ковачев връчи удостоверенията на специализантите. В обръщението си към тях, той изтъкна важността на обучението като съществен етап от професионалното им развитие. Поздрави ги за проявената отговорност и стремеж към усъвършенстване, и им пожела успешна и безаварийна работа.

 

 

 

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...