Акценти
Начало / Крими / Спецакция пресече незаконно разпространение на стоки в Плевен

Спецакция пресече незаконно разпространение на стоки в Плевен

Спецоперация, реализирана от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и  Второ РУ – Плевен вчера на територията на град  Плевен е пресякла незаконно разпространение на стоки, обозначени с логото на търговски марки.  Около 09:30 часа е извършено претърсване и изземване в магазин за спортни стоки на улица „Александър Батенберг“. Установено е, че незаконната дейност е осъществявана от търговско дружество с управител 45-годишна от село Буковлък. Предлагани са стоки – дрехи и аксесоари, обозначени с логото на дванадесет търговски марки, без съгласието на правопритежателя. Незаконната търговска дейност е осъществявана чрез зареждане на  търговски обекти за директна продажба. В хода на процесуално следствените действия са намерени и иззети следните вещи: 60 артикула – тениски, клинове, ризи с къс и дълъг ръкав, както и спортни екипи от следните запазени търговски марки: „Hugo boss“, „Guess“, „Armani exchange“,“ louis vitton“, „Prada“, „Calvin klein“, „Philipp plein“, „Karl lagerfeld“, „Gucci“, „Dolce&gabana“, „Diоr“, „Versace“.

Работата по изясняване на незаконната дейност продължава. По случая е уведомен дежурен районен прокурор при РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 „б“, ал.1 от НК.
Противодействието на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари е сред приоритетите на ЕС в областта на правоприлагането и вътрешната сигурност. В тази връзка на европейско ниво е разработен план за противодействие на този вид престъпления, който се осъществява в рамките на европейската мултидисциплинарна платформа за справяне с престъпни заплахи /ЕМРАСТ/. В тази платформа работят съвместно 24 държави-членки на ЕС и относимите европейски агенции /сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и др./

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...