Акценти
Начало / Общество / Служители от РДПБЗН-Плевен бяха на работно посещение в Република Чехия

Служители от РДПБЗН-Плевен бяха на работно посещение в Република Чехия

Служители от РДПБЗН-Плевен са били  на работно посещение в Република Чехия в края на месец май, съобщиха от пресцентъра на МВР Плевен. Посещението е по проект „Създаване на партньорска мрежа между община Червен бряг и Пожарна и спасителна служба към МВР на Чехия за трансфер на иновативни социални практики и възможност за обучение и включване на млади хора в превантивни дейности при рискови ситуации с цел публична и/или корпоративна ангажираност“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Участие са взели комисар Станислав Маргаритов Атанасов – директор на РДПБЗН-Плевен и инспектор Николай Йорданов Николаев – инспектор V ст. в РСПБЗН –Червен бряг при РДПБЗН-Плевен. При посещението е разгледан Оперативния щаб на Главно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, Чехия. На срещата е присъствал Драхослав Риба генерален директор на Пожарна и спасителна служба на Република Чехия. Домакините са разяснили структурата на Главно управление ПБЗН – МВР, както и различни методи за действия при наводнения прилагани в Република Чехия. Изнесена е била презентация на действията на органите за ПБЗН при извънредни ситуации в Прага, свързани с високи нива на водите на река Вълтава. Представени са възможностите на мобилни водни прегради, които вече са доставени в Червен бряг по проекта.

Участниците в срещата са посетили и град Ихлава, в който е позициониран един от трите полигона за обучение на пожарникари и доброволчески отряди, както и складове с необходимото оборудване за предотвратяване и реакция при наводнения. Там се е провела демонстрация на мобилни водни прегради в реални условия.

В изпълнение на дейностите по проекта Община Червен бряг е получила осем мобилни водни прегради. Те могат да се използват за възстановяване на разрушени участъци от речни диги или за отклоняване на придошли от наводнение води в определена посока.

Прочетете също:

Платеното паркиране чрез мобилно приложение се регламентира с промени в общинска наредба

Предложение за изменения и допълнения на общинската Наредба №3 за обществения ред при използване на ...