Начало / Последни новини / СКО Север на седмо място в България за 2018 година

СКО Север на седмо място в България за 2018 година

Плевенският клуб по ориентиране Север е на седмо място в класирането по спечелени точки от състезания през миналата година. Равносметката е на Българската федерация по ориентиране /БФО/ и тя обхваща над 40 родни клуба, които членуват в нея. Как приемат седмата позиция в СКО Север?

„Регламентът на точкуване определен от федерацията ощетява нашия клуб. Според него повече точки се присъждат на елитните състезатели. Ние имаме по-малко такива и това е причината да сме на тази позиция в класирането. Ако в оценяването критерият е еднакъв за всички възрастови групи, СКО Север ще е на пето място, защото нашите успехи са постигнати повече при подрастващите. Резултатите показват, че там бяхме най-силни през миналата година“, коментира Пламен Райков – състезател и треньор на плевенския клуб.

През изминалите месеци плевенските ориентировачите взеха участие в 6 държавни първенства с 11 старта и в 3 старта от международните състезания за Национална купа „България”. В тях постигнаха 12 първи, 4 втори и 16 трети места. Освен въпросните, състезателите завоюваха 9 четвърти, 15 пети, 10 шести, 13 седми, 14 осми, 20 девети места и 38 класирания до 15-о място. От спортния календар на БФО /предлага над 60 вътрешни прояви в страната през годината по лятно, коло- и нощно ориентиране, състоящи се от следните дисциплини – дълга, средна, спринт и щафети/, плевенчани участваха в 19 старта от 16 състезания в страната. Резултатът – 30 първи, 32 втори, 44 трети, 22 четвърти, 25 пети места и 81 класирания от шесто до десето място.

В изброените стартове взеха участие 58 картотекирани състезатели във възрастови групи от 10 до 65 години. От тях 24 деца от 10 до 18 години, 15 състезатели в група елит над 21 години и 15 ветерани от 35 до 65 години.

Прочетете също:

В Плевен МОСВ и БД „Дунавски район“ организират среща за актуализацията на Плана за управление на риска от наводнения на Дунавски район

На 7 юли в Плевен ще се проведе среща за официалния старт на изпълнението на ...