Начало / Последни новини / СКБ Изобор с трима сигурни и още осем с шанс за участие на Балканиадата по борба

СКБ Изобор с трима сигурни и още осем с шанс за участие на Балканиадата по борба

Плевенският СКБ Изобор може да участва с 11 свои състезатели на Балканиадата по борба за момичета, момчета и кадети в класическия стил.

Престижното състезание ще се проведе в Панагюрище от 31 септември до 6 октомври 2019 година. Трима от възпитаниците на треньорите Петър Антов, Цоло Божилски и Момчил Сирашки в СКБ Изобор вече са си осигурили участието. Става въпрос за Теодор Георгиев /категория до 65 кг/ при кадетите, Даниела Медарска /36 кг/ и Яна Димитрова /42 кг/ при момичетата. Другите осем борци от плевенския клуб – момчета: Ивайло Юсеинов /68 кг/, момичета: Красимира Димитрова /46 кг/, Християна Маркова /50 кг/, Виктория Брайкова /50 кг/, Галя Маринова /54 кг/ и Бинка Драгушкова /58 кг/, кадети: Галин Иванов /48 кг/ и Марио Цветанов /65 кг/ ще участват в преборвания, които ще се проведат във всички възрастови групи на 11 септември в столичната зала по борба „Диана“.

Победителите /във всяка категория/ в държавния личен-отборен шампионат /ДЛОШ/ за 2019 г. участват по право в Балканиадата. Преборванията са за определяне на втори човек в категориите. Във въпросните квалификации ще участват медалистите от държавното лично първенство /ДЛП/ и ДЛОШ за същата категория. Шампионите от ДЛП и ДЛОШ, които заявят участие в друга теглова категория също участват в преборвания.

Предстои определянето на сигурните участници в Балканиадата и тези, които ще участват в преборванията при юношите и девойките.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...