Акценти
Начало / Общество / Сиво и жълто ще определят цветовия тренд тази година

Сиво и жълто ще определят цветовия тренд тази година

Цветен брак, предаващ послание за сила и надежда, което е едновременно трайно и приповдигнато. Така Институтът „Пантон“, който вече 21 години определя кой е „Цветът на годината“, определя цветовото съчетание, което ще повлиява на модата, индустриалния и графичния дизайн, както и на много други индустрии.

През 2021 г. основните цветове ще са два: PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Illuminating, което в превод означава сиво и жълто.

„Пантон” определя най-модерните цветове през новата година като „осветяващи – два независими цвята, които подчертават как различните елементи се обединяват, за да се поддържат един друг“. Когато бъдат комбинирани, тези два цвята дават надежда, както и усещането за яркост. Тези нюанси задоволяват човешкия стремеж към сигурност.

Жълтият цвят –  PANTONE 13-0647 Illuminating, отвсякъде е пропит със слънчева енергия. Той е ярък, искрящ и затоплящ.

Сивият – PANTONE 17-5104 Ultimate Grey, дава усещането за здрава основа. Той е същият като цвета на камъчетата на плажа и природните елементи, чийто изветрял външен вид подчертава способността за издръжливост във времето. Спокойствие и устойчивост.

Ежегодният процес по избиране на цвят е обвързан с прецизен анализ на тенденциите. Експертите от Института анализират света и търсят как да му повлияят.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...