Акценти
Начало / Култура / Сериозно плевенско присъствие на фестивала „Морско конче” в Обзор

Сериозно плевенско присъствие на фестивала „Морско конче” в Обзор

С празнично шествие и атрактивно шоу на 28 юни в Обзор бе даден старт на 6-тото издание на Международен фестивал на изкуствата „Морско конче”. Организатор на събитието, което се провежда под патронажа на Кметство Обзор, е  Фестивална фондация „Морско конче“ и сдружение „ОбзорАрт“.

В тазгодишното издание на фестивала се включиха 20 състава и над 500 участници от България, Русия, Украйна, Молдова, Македония, Турция. Сериозно е и плевенското присъствие на събитието. Публиката в амфитеатъра в курортния комплекс Обзор ще има възможността да се наслади на изпълненията на балетно-театрална школа и Спортен Клуб „Спирит“, Първи гвардейски ученически духов оркестър, театрална трупа ЕЛИТА, мажоретния състав от град Левски, талантите на град Кнежа, състави и изпълнители от селата Байкал и Бреница.

Международният фестивал на изкуствата „Морско конче” дава възможност на деца и младежи от всякаква възраст да разкрият талантите си във всички жанрове на изкуството – танцово, вокално, инструментално, театрално, художествено. Неговата сцена предлага поле за изява за всякакви форми на участие – солисти, ансамбли и групи, танцови групи и клубове, художници, фотографи, театрални работилници, форми на музикален театър.

Прочетете също:

Съдът в Никопол остави в ареста 24-годишен мъж, обвинен за изнасилване

Районен съд гр. Никопол по искане на Районна прокуратура град Плевен – Териториално отделение гр. ...