Акценти
Начало / Общество / Семинар Психология за всеки ден – стратегия за успеха

Семинар Психология за всеки ден – стратегия за успеха

Успехът е относителна величина и зависи какво точно считаме за постижение: много пари или щастливо семейство… Но във всеки случай той зависи в огромна степен от житейската ни философия. Оптимистите са не само по-успяващи и по-щастливи, но и по-здрави хора.

В лекцията  ОПТИМИЗЪМ И УСПЕХ ще ви предложим две стратегии за постигане на успех: оптимистична себеоценка и реалистично мислене. Ще отделим 10 минути за практична задача: да се упражняваме да поправяме неправилни етикети. Защото думите, които изричаме на себе си или на другите, лекуват или убиват.

В лекцията ВЯРА И УСПЕХ ще се опитаме да дадем отговор на въпросите: Кои хора успяват в живота? Има ли връзка между нашето настроение, успеха и здравето ни? Какво постигаме, ако сме намръщени всеки ден? Казват, че оптимизмът е начин на мислене. Можем ли да се научим да виждаме добрите страни на живота? Вярата ще ни помогне ли да бъдем оптимисти?

В лекцията ПОЧИВКА И УСПЕХ ще ви предложим нова гледна точка за успеха. Мотото на съвременния човек: Работа, работа, работа до безкрай. Ние имаме по-добър вариант: почивка, сън, мелатонин, концентрация, учене, успех.

Вход свободен.

24 октомври /четвъртък/   ОПТИМИЗЪМ И УСПЕХ

Йорданка Дейчева, психолог

25 октомври /петък/    ВЯРА И УСПЕХ

Трифон Трифонов, теолог

26 октомври /събота/   ПОЧИВКА И УСПЕХ

Д-р Анелия Николакева

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...