Акценти
Начало / Икономика / Семинар за растителна защита на лозята ще се проведе в Плевен

Семинар за растителна защита на лозята ще се проведе в Плевен

младо лозе

Утре, 30 април 2015 г. в гр. Плевен Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Аграрен университет ще проведат съвместна информационна среща-семинар на тема „Актуални растителнозащитни мероприятия при лозата“. Събитието ще се проведе от 10:30 часа в  бившата сграда на ОАПС, ул. „Васил Левски” № 1 залата на ет. 13.

По време на семинара фермерите ще бъдат запознати с морфологията, биологията и екологията на лозата, както и с предстоящите зелени резитби, свързани с ускореното формиране на младите насаждения. Експертите от Териториален областен офис на НССЗ – Плевен ще представят възможностите за подпомагане по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. на земеделските производители, отглеждащи лозови насаждения.

Събитието е част от инициативата службата за продължение на активната дейност за подобряване на връзката „научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес“. През месец март НССЗ проведе 28 съвместни информационни дейности и мероприятия с научните институти и други организации. Над 800 земеделски производители получиха информация по специализирани теми и за възможностите за подпомагане по ПРСР 2014 – 2020 г.

Прочетете също:

След увеличението парното в Плевен остава най-евтино, токът поскъпва с  5.57%

На свое заседание днес КЕВР утвърди новите цени на газа, тока и парното. Така от ...