Начало / Последни новини / Световният шампион Детелин Далаклиев надъха баскетболистите на Спартак преди мача с Левски Лукойл  

Световният шампион Детелин Далаклиев надъха баскетболистите на Спартак преди мача с Левски Лукойл  

Последният български световен шампион по бокс Детелин Далаклиев посети тренировка на баскетболния Спартак в родния си Плевен. Именитият ни спортист влезе в зала „Балканстрой“, за да надъха Александър Дяковски и момчетата му за предстоящата битка с шампиона Левски Лукойл. Двата тима се изправят един срещу друг тази събота в среща от 10 кръг на НБЛ.

Детелин Далаклиев окуражи баскетболистите преди важния мач, пожела им успех и обеща да бъде на трибуните на 15 декември, за да ги подкрепи с цялото си сърце. Мотивиращата му реч завърши с обща прегръдка и мощен възглас: „Спартак!“, след което боксьорът застана пред коша и се пробва с няколко стрелби под вещите указания на играчите.

В дома на плевенския баскетбол световният шампион от Милано 2009 бе придружаван от автора на биографичната му книга Георги Стоянов, който е и автор на инициативата „Обичай, Спартак, обичай Плевен“. Като допълнителен стимул, Сашо Дяковски и възпитаниците му получиха подаръци от своите гости – емоционалното четиво, озаглавено „Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев“. А те от своя страна връчиха клубен шал на шампиона и му благодариха за вниманието и подкрепата към баскетбола в града на Панорамата.

Приятелската спортна среща между боксовата легенда и баскетболните любимци на Плевен завърши с много усмивки и обща снимка.

В събота се очаква истински спортен празник за плевенчани. От 18.00 ч. тимът на Александър Дяковски приема в зала „Балканстрой“ лидера в НБЛ Левски Лукойл, като преди началото на двубоя ще бъде отбелязана 60-годишнината на една от легендите на плевенския баскетбол Дарин Великов. Билетите за срещата са в предварителна продажба и могат да бъдат поръчани с безплатна доставка в рамките на града чрез официалната страница на БК Спартак Плевен във Фейсбук с посочени адрес и телефон

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...