Начало / Здравеопазване / Световната седмица на кърменето отбелязват днес в Плевен

Световната седмица на кърменето отбелязват днес в Плевен

Днес от 10 часа в Плевен оргагинизират безплатни консултации за бременни и млади родители, които искат да получат отговори на въпроси, свързани с кърменето, захланването и отбиването. На тяхно разположение ще бъдат доброволни консултанти от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ в училището за бъдещи родители „Щъркел”.

Срещите ще продължат до 18 часа, като са предвидени различни теми.

 Между 10:00 и 13:00 консултантите ще посрещат родителите и бебетата.

Между 14:00 и 16:00 ще има прожекция на „Гърдата е най-доброто“ – практичен филм, който отговаря на най-често срещаните въпроси, свързани с началото на кърменето. Ще бъде представена полезна, достъпна и научнообоснована литература. Консултантите ще отговарят на въпроси на бременните, свързани с кърменето през първите дни и седмици след раждането.

След 16:30ч акушерката и доброволен консултант по кърмене Магдалина Върбанова и акушерката и международно сертифициран консултант по кърмене Десислава Бетова ще са водещи на дискусия за ролята на медицинските специалисти в съвременната подкрепа за кърмене на тема: „Какво искат жените?“ – поканени са всички специалисти, ангажирани в грижата за майките и бебетата.

Вход е свободен, не е необходимо предварително записване.

Прочетете също:

Тази вечер в Плевен е официалният старт на националния поход „По стъпките на Левски”

Тази вечер, от 18.30 часа, пред паметника на Васил Левски в Плевен ще бъде даден ...