Начало / Общество / Румен Петков и проф. Асен Балтов положиха цветя пред паметника на Пирогов в Плевен

Румен Петков и проф. Асен Балтов положиха цветя пред паметника на Пирогов в Плевен

Председателят на ПП АБВ Румен Петков, областният лидер на партията в Плевен Цветан Антов, заедно с управителя на УМБАЛСМ „Пирогов“ професор Асен Балтов, поднесоха днес  венци и цветя пред паметниците  на Николай Иванович Пирогов, издигнати  в Плевен и Пордим.

„Чест прави на ръководството на болница „Пирогов“ за вниманието, което отделя, защото това не е само история, а е част от ценностната система на българските лекари и на хората, които по принцип са дали своя живот, за да се грижат за нашия“, каза Румен Петков. Той и проф. Балтов бяха посрещнати от директора на Военноисторически музеи – Плевен Емилия Зорнишка.

Професор Асен Балтов каза, че има личен ангажимент към събитията от Руско-турската война.

„Моят пра-пра дядо е един от участниците, който е бил в Габрово и е организатор на лазарет за офицерите, позициониран в „Априловската гимназия“ с 250 легла. Така че за мен е и чест, и удоволствие да спазваме тази традиция“, каза той и добави, че посещението на мемориалите в Плевен и Пордим ще бъде традиция  в бъдеще.

Снимка и текст: ПП АБВ

Прочетете също:

Симулация на робот-асистирана операция в условията на COVID-19 проведоха в Плевен

В условията на задълбочаваща се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, УМБАЛ „Света Марина“ ...