Начало / Здравеопазване / РЗОК-Плевен отбеляза 20-годишен юбилей

РЗОК-Плевен отбеляза 20-годишен юбилей

Районна здравноосигурителна каса – Плевен полага своето начало на 1 май 1999 година с едва четирима служители. В момента в институцията работят 87 човека по щат и двама по ПМС№66, структурирани в два отдела – специализирана и обща администрация.

За изминалите 20 г. РЗОК-Плевен е ръководена от осем директори, като основите са положени от Иван Иванов, следван от д-р Петър Керемедчиев, д-р Симеон Янчев, д-р Красимир Георгиев, д-р Димитър Куцаров, д-р Венцислав Михов, Мартин Митев и доц. д-р Пенка Стефанова, която ръководи институцията сега.

Девет служители на касата работят от началото, вече 20 години. В екипа на РЗОК – Плевен има 24 лекари, което я отличава от останалите РЗОК и е гарант за качествен контрол. Към РЗОК  – Плевен няма открити изнесени офиси –  административните услуги и всички дейности се извършват в основната й сграда в областния град.

РЗОК – Плевен  обслужва 212 992 лица с активни здравноосигурителни права на територията на област Плевен, разположена в централна Северна България с население общо 244 209 души  в 11 общини (123 населени места). Област Плевен е на първо място по осигуреност на населението с лекари в цяла България (по данни на НСИ). Наличието на Медицински университет я утвърждава като център на развита високотехнологична медицина, предоставяща качествени здравни услуги не само на  населението от областта, а и на пациенти от цялата страна.

Основната цел на РЗОК – Плевен през изминалите 20 години е да предоставя гарантирани от бюджета на НЗОК здравни услуги с високо качество и достъп до тях на всички нуждаещи се здравноосигурени, да постига финансова стабилност и устойчивост на системата на здравното осигуряване на територията на областта. Своевременното и коректно обслужване на пациентите е било винаги приоритет за институцията, а девизът е:  «Работим в полза на здравноосигурените, осигуряваме свободен избор на изпълнител и гарантираме качествено обслужване».

РЗОК – Плевен през 20–те години от дейността си заслужено извоюва доверието на гражданите и на договорните партньори не само на територията на област Плевен, но и на национално ниво. Ежегодно нараства броят на ЗОЛ от други области, потърсили медицински услуги на територията на област Плевен. Към момента броят на пациентите от чужди области, обслужени от ЛЗ в област Плевен, съставлява 40 % от общата обръщаемост.

Прочетете също:

Пешеходка пострада при пътен инцидент в Згалево

На 28 май 2020 година в 16:20 часа в село Згалево 37-годишен водач на „Опел ...