Акценти
Начало / Крими / Рецидивист отива на съд за държане и  разпространение на наркотици в Плевен

Рецидивист отива на съд за държане и  разпространение на наркотици в Плевен

Окръжна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу мъж за разпространение и държане на наркотици, и за държане на боеприпаси.        Обвинението срещу М.М. е за това, че без надлежно разрешително по Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, разпространявал високорискови наркотични вещества – коноп (канабис, марихуана) и МДМА /екстази/ и държал коноп (канабис, марихуана), метамфетамин и амфетамин с цел разпространение.

На различни дати през миналата и тази година обвиняемият бил засечен в момент, когато продал 10,188 г.  канабис, 4,909 гр. коноп, още 3,459гр. коноп и 0,342 гр. МДМА /екстази/ на различни лица. На 19.04.2019 г. в гр. Плевен, в апартамент, в избено помещение и на етажна площадка, държал  марихуана с общо тегло 9,594гр., марихуана с общо тегло 26,429гр.,  метамфетамин с общо тегло 0,137гр. и амфетамин с общо тегло 1,884 гр. – всичко наркотични вещества на обща стойност 268,07 лв. без надлежно разрешително по ЗКНВП.

Повдигнато му е обвинение и за това, че на 19.04.2019 г.  в гр. Плевен, държал боеприпаси за огнестрелно оръжие –  2 броя патрони,  бразилско производство, без да има за това надлежно разрешение, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Обвиняемият е осъждан за извършени престъпления от общ характер. По искане на прокуратурата е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Прочетете също:

Работници на  „Паркстрой” ще засадят живите елхички и на граждани

Във връзка със запитвания на граждани къде могат да засадят живите си коледни елхички по ...