Акценти
Начало / Последни новини / Рената Петкова е осма в Хърватия

Рената Петкова е осма в Хърватия

Рената Петкова се класира на осмо място в мятането на диск на европейския отборен шампионат, Втора лига за жени в хърватския град Вараджин. Бившата възпитаничка на треньорката Галя Николова от АК Георги Дъков завърши участието си с 49.93 метра /личен рекорд/ и осигури 5 точки на българския национален отбор. Този резултат постигна в третия си опит. Преди това записа 47.34 м и 45.45 м. Очаквана победа в сектора за олимпийската шампионка Сандра Перкович. Хърватката отчая конкуренцията още с първия си опит – 59.95 м. След това постигна 68.58 м и приключи участието си. Катлин Толасон от Естония взе сребърния медал с 55.73 м. С бронза се окичи датчанката Катрина Бебе – 54.58 м.

България остава да се състезава във Втора лига на европейското отборно първенство, след като атлетите ни заеха шеста позиция. С 297 точки българските атлети запазиха позицията си в дивизията, а с 336.50 точки Естония се изкачи в Първа лига. От Втора лига изпадат Австрия, Кипър, Люксембург, Грузия и Малта.

Прочетете също:

Приключи оценката на постъпилите проектни предложения в рамките на първи краен срок за прием на проекти по процедура bg06rdnp001-19.278 – МИГ Долна Митрополия – Долни Дъбник мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“

На 04.11.2019 г. приключи оценката на постъпилите проектни предложения в рамките на първи краен срок ...