Начало / Здравеопазване / Регистрираха случай на сифилис и още два на туберкулоза в Плевенско

Регистрираха случай на сифилис и още два на туберкулоза в Плевенско

Един случай на полово предавани болести и две туберкулози са регистриран за периода 7 – 13 септември  в отдел ПЕК на Регионална здравна инспекция – Плевен. Общият брой на регистрираните заболявания за изминалата седмица е 25, срещу 17 за предходната седмица.
От групата на чревните инфекции са съобщени 17 случая, срещу 13 за предходната седмица. Те се разпределят между 14 ентероколита – по три в Плевен и Търнене, по два в Долна Митрополия и Буковлък и по един в Петърница, Гривица, Рибен и Николаево,  два ротавирусни гастроентерита – по един в Плевен и Ралево, и една салмонелоза в Левски.
От групата на капковите инфекции са съобщени 5 случая, срещу 2 за предходната седмица. Това са  три варицели в Плевен и две туберкулози – по една в Плевен и Тръстеник.
От групата на трансмисивните инфекции са регистрирани два случая на лаймска болест в Плевен, като за предходния период няма регистрирани случаи.
За посочения период е регистриран един случай на полово предавани болести – сифилис в Долна Митрополия.
Заболяемостта от грип и ОРЗ през периода за град Плевен е 32.98%00, срещу 44.63%00 за предходния период, като нивото на заболяемостта е в обичайни за сезона стойности.

Прочетете също:

Зорница и Зоран днес имат имен ден

Св. Зиновий и сестра му св. Зиновия живели в третия век. Прекарали живота си в ...