Начало / Крими / Районна прокуратура- Плевен привлече към наказателна отговорност четирима мъже за трафик на мигранти

Районна прокуратура- Плевен привлече към наказателна отговорност четирима мъже за трафик на мигранти

На 03.02.2023г., в района на гр. Плевен, при проведени съвестни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД МВР Плевен са установени четири лица, незаконно превозващи мигранти. На място са извършени неотложни първоначални действия по разследването – оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура-Плевен.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за това, че лицата – М.М., на 29 г., К.К., на 30 г., Ю.Л., на 21 г. и Д.Д., на 27 г.,  в съучастие помежду си, са подпомагали 13 граждани на Афганистан да преминат незаконно през територията на България. При извършеното деяния лицата са използвали три леки автомобила с българска регистрация.

Установените лица са привлечени в качеството на обвиняеми, като с постановление на наблюдаващия прокурор  са задържани за срок до 72 часа.

Внесено е искане до Районен съд – Плевен спрямо четиримата да бъде определена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

С определение на Районен съд – Плевен на едно от обвиняемите лица е наложена мярка „Задържане под стража“, на друго – „Домашен арест“, а по отношение останалите две лица е определена мярка „Парична гаранция“. Определените от съда мерки за неотклонение подлежат на жалба и протест.

 Разследването по делото продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...