Акценти
Начало / Крими / Районна прокуратура – Кнежа с обвинение срещу мъж за закана за убийство

Районна прокуратура – Кнежа с обвинение срещу мъж за закана за убийство

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за закана с убийство и за унищожаване на чужд автомобил.

Обвинението срещу М.М. е за това, че от телефон заплашил с убийство друго лице и на 04.09.2018 г. в с.Еница подпалил лек автомобил Опел,  собственост на К. А., на стойност 1220 лв.

Обвиняемият има брат, който в началото на 2018 г., заедно с други лица извършил престъпление против личността, спрямо дъщерята на пострадалите. По случаят било образувано досъдебно производство на Окръжна прокуратура гр.Плевен и във връзка с извършеното престъпления му била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Афектирани от задържането на брат му, обвиняемият и роднините му започнали да търсят контакт с родителите на пострадалата, като искали от тях  да убедят дъщеря си да оттегли жалбата. След като получили отрицателен отговор, обвиняемият заплашил пострадалата по телефона, като й отправил закани за живота и телесната й неприкосновеност. Същият заявил, че ако не оттегли жалбата ще дойде да ги запали и ще ги избие.

На 03.09.2018 г. обвиняемият бил в с.Бреница и цял ден употребявал алкохол в компания с други лица. Вечерта обвиняемият се прибрал в домът си в с.Бреница. Тъй като бил употреби алкохол и воден от чувството за мъст, решил да отиде до дома на пострадалите и да запали колата им. След полунощ, на 04.09.2018 г. взел туба с бензин и с лек автомобил със свалени табели отишъл до къщата, полял с бензин автомобила и го запалил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...