Начало / Крими / Разкриха извършителите на тежко убийство в Петърница

Разкриха извършителите на тежко убийство в Петърница

Плевенски криминалисти разкриха извършителите на убийство, извършено при масово сбиване в село Петърница, съобщиха от пресцентъра на МВР – Плевен. Разследването е започнало непосредствено след сигнал,  постъпил на 1 юни 2015 година в 23.10 часа от тел.112 за масово сбиване на улица „Георги Бенковски“ в село Петърница в дома на 28-годишен.

Изпратени са полицейски екипи, които са установили, че сбиването е прекратено, а 28-годишният Митко М., се намира в безпомощно състояние. Пострадалият е приведен в УМБАЛ „Георги Странски“ – Плевен с прободни рани в областта на гърдите и с реална опасност за живота.

На 16 юни 2015 година в 8 часа мъжът е починал в реанимацията на Университетската болница в Плевен. Разследването изяснило, че конфликтът се е разразил вечерта на 1 юни след употреба на алкохол между представители на две фамилии, известни в селото със стара семейна вражда. По данни на очевидци в сбиването са участвали около десет човека, въоръжени с брадви, камъни и тояги. Извършен е оглед на местопроизшествието, претърсвания, изземвания и разпити на свидетели. Като веществено доказателство е иззета вила. Назначени са ДНК експертизи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.115 във връзка с чл.18 от НК. На 28 юли 2015 година в резултат на проведените процесуално – следствени действия и оперативно – издирвателни мероприятия бяха установени извършителите на престъплението: 25-годишен, 22-годишен и 23-годишен, и тримата от същото село. Задържани са за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура – Плевен и са внесени искания в окръжен съд – Плевен за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Документирането на престъплението продължава.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...