Акценти
Начало / Общество / Пътуващо лятно кино и библиотека на открито минават през Кнежа

Пътуващо лятно кино и библиотека на открито минават през Кнежа

Лятното кино на БНТ ще премине и през Кнежа другата седмица. За това информират от пресцентъра на Община Кнежа. Инициативата стартира през 2012 година и идеята бързо се харесва на зрителите и получава силен обществен отзвук, както и подкрепата на общините.
В годината на 100-тния юбилей на българското кино, Кнежа също става част от програмата на националната кампания за възстановяване на летните кина в България. На 28 юли, вторник, от 21:00 часа ще бъде представена прожекцията „Корави старчета” под откритото небе, на спортната площадка. Филмът е дело на режисьора Пламен Масларов, и е завършен от оператора Ивайло Пенчев. Романтична комедия със смели предизвикателства, фантазия, ирония и смях през сълзи в ежедневието на седем стари мъже, останали да живеят в забравено селце. „Коравите” старчета изобщо не се отказват от удоволствията на живота и замислят своя „жур”(купон). След погребението на последната старица им хрумва щурата идея да си наемат „леко момиче” от съседното градче. Скоро се присъединяват и две нейни „колежки”, а една буря довежда в селото и малка група чудженци – ловци с водач. Ситуацията предлага пълна „бойна” програма за находчивостта и уменията на „коравите” старчета…
Но това не е всичко – пътуващото лятно кино пристига в Кнежа и с Пътуващата детска библиотека. Също на 28 юли, но от 18:30 часа, на спортната площадка ще бъде разположен Гигантският стол на четенето, заедно с книги за размяна – детско-юношеска литература. Всички деца и техните родители могат да си донесат книжка от домашната библиотека, която да разменят с друга от Пътуващата библиотека. Децата ще могат да се покатерят на стола, да си направят снимки, да прочетат от книжка, да напишат посланието си до следващия читател в книжката, която са донесли да оставят.
Входът за мероприятията е свободен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...