Акценти
Начало / Икономика / Първа копка на тролейбусно депо за близо 6 млн. лева направиха в Плевен

Първа копка на тролейбусно депо за близо 6 млн. лева направиха в Плевен

IMG_9555депо-тролеи-първа копка

Днес, в навечерието на Празника на Плевен – 15 май, беше направена първата копка за изграждане на ново тролейбусно депо в града. То е част от проект за интегриран градски транспорт, който включва още подмяна на  цялата контактна тролейбусна мрежа, четири нови тролейбусни линии, над  9 км велоалеи за свързване на всички с.квартали с парк „Кайлъка”, изнасяне на спирките в безопасни ниши, интегрирана  система за управление на градския транспорт и интелигентна система за управление на трафика. „Този проект е изключително важен за Плевен, за подобряване на транспортните проблеми, които вече се проявяват и в нашия град”, подчерта кметът проф. Димитър Стойков, преди да бъде положена първата копка на обекта.

Депото е на стойност 5 млн. 800 хил. лв. Ще бъде разположено на 704 хил. кв м. и ще е с капацитет да приеме за домуване 70 тролеи, между които и новите 40, които Общината получи по друг европейски проект. Депото ще разполага с автомивка, ремонтна работилница, бояджийска работилница и други сервизни услуги, необходими за обслужването на тролеибусите.

Проектът ще бъде реализиран от унгарска фирма, което, по думите на плевенския кмет, е доказателство за европейската интеграция на града ни.

Надяваме се проектът да бъде реализиран в най-кратки срокове и с отлично качество, каза още проф. Стойков.

По проект новото тролейбусно депо трябва да бъде готово до края на годината.

IMG_9552депо-тролеи-първа копка

За полагане на първата копка в Плевен бяха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, унгарският посланик НП Андраш Клейн, министърът на транспорта Ивайло Московски, депутатът Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева.

За успешно завършване на обекта беше отслужен водосвет от плевенски свещеници.

IMG_9548депо-тролеи-първа копка

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...