Начало / Политика / Проф. Иво Христов: Спасението на България трябва да е продукт на всички българи

Проф. Иво Христов: Спасението на България трябва да е продукт на всички българи

Спасението на България трябва да е продукт на всички българи, това заяви на среща с граждани в Плевен проф. проф. Иво Христов – народен представител от ПГ на БСП за България. Събитието бе организирано от Общинския и Областния съвети на БСП по инициатива и със съдействието на плевенския депутат Васил Антонов.

Проф. Христов направи анализ на външнополитическата обстановка, като сподели мнението си, че 2018 година в много отношения ще бъде водоразделна за Европа и света. „Много е важно накъде ще тръгне Европейския съюз, не само по отношение на това какъв тип интеграция ще покаже и къде е България в тази интеграция, но и какъв тип кохезионна политика ще води занапред. На базата на всичко това е важно какъв тип икономика ще създаваме в България. Ще го има ли АЕЦ „Белене“ –  при каква формула и с какви инвеститори?“.

Пред  плевенчани проф. Иво Христов сподели,  че не е влязъл в политиката, за да прави политическа кариера, а защото смята, че политиката е поле, в което трябва интелектуалците да критикуват и споделят какво мислят. „Няма да спра да казвам каквото мисля. Смятам, че народите, които не искат да потъват – се борят. За съжаление ние, българите, не направихме нищо, този процес да бъде спрян: два милиона и половина българи – цвета на нацията, напуснаха България; обезлюдяването на цели райони вече е факт; в България вече е налице демографска катастрофа. При тази ситуация големият въпрос е ще я има ли България и как да бъде спасена? Спасението на България трябва да е продукт на всички българи.“, категоричен бе той.

На събитието бе представен и филмът на Елена Йончева “Граница”, който през последната седмица предизвика широк дебат в обществото и породи съмнения доколко е ефикасно предпазното съоръжение по българската граница.

Прочетете също:

Небрежност с открит огън подпали къща в Крушовене

На 22 октомври 2018 година в 07:36 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен ...