Начало / Последни новини / Промяна! Залата на СКБ Изобор ще е домакин на международен турнир по борба „Освобождение“

Промяна! Залата на СКБ Изобор ще е домакин на международен турнир по борба „Освобождение“

Отпада варианта зала „Балканстрой“ да е арена на традиционния международен турнир по борба „Освобождение“. На 9 декември от 10:00 часа схватките ще се проведат в залата на организатора и домакин – СКБ Изобор /Плевен/.

От създаването си досега международен турнир „Освобождение“ е провеждан повече от 20 пъти, като по традиция на тепиха излизат най-добрите родни борци, както и от най-силните школи от чужбина. След прекъсване е възстановен през 2016 г.

Предстоящото издание е под патронажа на кмета на Община Плевен – Георг Спартански. Лично градоначалника ще открие състезанието в 14:00 часа. Входът за зрителите е безплатен.

Над 200 борци в класическия стил при подрастващите /деца, момчета и момичета/ от Русия, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова, Украйна, Гърция, Хърватия, Косово, Словения и най-добрите български клубове ще участват в надпреварата. На тепиха ще излязат около 40 състезатели от Плевенска област. Треньорите на СКБ Изобор – Петър Антов, Цоло Божилски и Момчил Сирашки залагат на 30 свои възпитаници. На 10 борци ще разчитат Цветан Чоранов и Момчил Ганчев от Класик /Белене/.

Очаква се сред официалните гости да са олимпийския, световен и европейски шампион Армен Назарян, който е треньор на националния отбор на България в класическия стил и световния и европейски шампион Николай Гергов, член на УС на федерацията по борба.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...