Акценти
Начало / Икономика / Променят разписанието на тролейбусния транспорт в Плевен в делничните дни

Променят разписанието на тролейбусния транспорт в Плевен в делничните дни

По повод удължената епидемична обстановка в страната, увеличената заболеваемост от COVID – 19 и намаления пътников поток, влиза в сила ново разписание за движение на тролейбусния транспорт в Плевен. Новото разписание ще важи от 7 декември /понеделник/ до 31 януари 2021 г., реши Общинският съвет на Плевен.

Съгласно решението, прието днес на извънредно онлайн заседание, тролейбусният транспорт в Плевен в делничните дни вече ще се движи в часовете от маршрутните разписания за празнични дни, като това няма да важи за часовия диапазон сутрин от 6,30 ч. до 8,30 ч. и следобед от 16,30 ч. до 18,30 ч. Промяната касае разписанието на девет тролейбусни линии – №1, №33, №44, №5, №6, №7, №8, №9 и №91. При гласуване на решението е взето под внимание искане от инж. Ангел Несторов – управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, който посочва, че от началото на м. ноември е отчетен спад от 44% на пътниковия поток.

Делничните маршрутни разписания за останалите тролейбусни линии не се променят.

В периода 7 декември 2020 г. – 21 януари 2021 г. няма да се изпълняват тролейбусни линии №57 „ЛВТ – Дружба – ЛВТ” и №93 „Дружба – Сторгозия”. Всички маршрутни разписания, изпълнявани в празничните дни, се запазват.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...