Начало / Крими / Прокуратурата в Левски предаде на съд  мъж,два пъти обрал къща в Градище

Прокуратурата в Левски предаде на съд  мъж,два пъти обрал къща в Градище

Районна прокуратура – Левски е внесла в съда обвинителен акт срещу 42-годишен мъж, извършил поредна кражба, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Обвинението срещу Диян З. е за това, че  през периода от 24.03.2016 г. до 01.04.2016 г. в с.Градище, общ.Левски, е разбил врати на частен имот и е отнел чужди движими вещи на обща стойност 589.лв.

 В частният дом обвиняемият, който е осъждан и няма  трудови доходи, влязъл два пъти. На неустановен ден през март 2016 г., Диян З. минавал по улица в селото. Поради липсата на финансови средства решил да извърши кражба от къщата, прескочил оградата, разбил заключената входната врата и от кухнята взел смесителни батерии и телевизор. След това разбил и вратата на мазата  откъдето взел водомер, пръскачка, електрическа скара, конвектор на сателитна чиния, тръбни ключове, клинове, ръчна количка, кабели за осветление и удължител. Известно време след първата кражба, обвиняемият отново решил да отиде в къщата с намерението да открадне и други вещи. По същият начин влязъл в мазата и взел различни инструменти. И при двете кражби, откраднатите предмети предал в пункт за изкупуване на черни и  цветни метали.

 Предстои  насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...