Начало / Общество / Прокуратурата разпореди допълнителна проверка за причините, довели до смъртта на 18 деца в Дома за медико-социални грижи

Прокуратурата разпореди допълнителна проверка за причините, довели до смъртта на 18 деца в Дома за медико-социални грижи

Със свое постановление от 20 април Окръжна прокуратура Плевен е върнала преписката с резултатите от проверката на Регионалната здравна инспекция в Дома за медико-социални грижи за деца на директора на РЗИ – д-р Атанас Гарев. Разпоредена е допълнителна проверка за изясняване на причините, довели до смъртта на 18 деца от Дома през периода 1 януари 2011 год. – 30 март 2012 год.

От страна на Окръжна прокуратура Плевен с писмо от 20 април е изискана и информация от Инспектората на Министерство на здравеопазването за констатациите от извършената от тях внезапна проверка в ДМСГД – Плевен на 6 април 2012 год.

След получаване на горните констатации от двете институции, Окръжна прокуратура Плевен ще се произнесе със съответния прокурорски акт, са категорични магистратите.

Прочетете също:

Президентът насрочи парламентарни избори за 2 октомври 2022 г.

Президентът Румен Радев подписа указ за разпускане на 2 август 2022 г. на 47-ото Народно ...