Начало / Общество / Продължава  облагородяването на парк „Кайлъка“

Продължава  облагородяването на парк „Кайлъка“

Община Плевен продължава дейностите по поддържане и облагородяване на централната част на парк „Кайлъка“, след като с Решение № 895/07.12.2020 г. на Министерския съвет на местната администрация бяха безвъзмездно предоставени за управление 37 имота – публична държавна собственост, в Защитената местност „Кайлъка”. Имотите обхващат централната част на парка – от Моста до хотел „Кайлъка”. Кметът на Община Плевен Георг Спартански възложи дейности за почистване на зелените площи, дървесна и храстова растителност и паркоустройство на посочената територия на „Паркстрой” ЕООД.

Повече от два месеца работниците на общинското дружество извършват по график уборка на зелените пространства, почистване на съдовете за смет, прочистване на храстовата и дървесната растителност.

В ход е подмяната на осветителните тела по централната пешеходна алея, на пейки и перголи, на няколко места са поставени и химически тоалетни.

При подходящи атмосферни условия ще бъдат ремонтирани и освежени детските площадки в парка, ремонт ще бъде направен и на алейните настилки, ще бъде почистено и коритото на река Тученишка. Почистено ще бъде и дъното на вече източеното изкуствено езеро.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...