Начало / Икономика / Пробиотичен мед е най-новият продукт на плевенски пчелари

Пробиотичен мед е най-новият продукт на плевенски пчелари

Известната пчеларска фамилия в Плевен – Илиеви, и тази година се представят с нов продукт на Пчеларското изложение. За ценителите на здравословната храна те предлагат пробиотичен мед. В този комплексен продукт качествата на меда са съчетани с най-модерната версия на пробиотиците – тези, размножен в растителна среда, обясни Мирана Илиева. Щамът на растителния пробиотик е взет от българско кокиче и е размножен в морковен биосок. Растителният пробиотик е тестван в лабораториите на Харвард и е доказано мощното му въздействие, допълни Мирана Илиева.

Във фирма „Пчелари Илиеви” работят инженер-химици и икономисти, усилията на които са насочени към създаване на нови продукти на базата на меда. Решихме, че трябва да създадем един мощен продукт, който да внесе баланс в храненето на съвременните хора, които се хранят все по-нездравословно и все по-често се налага да приемат антибиотици, обясни идеята за създаване на пробиотичния мед Мирана Илиева.

Новият продукт може да бъде видян на Фестивала на българските пчелни продукти. Той се провежда в рамките на 26-то изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2018“, което ще е отворено за посещение до 11 февруари в търговски център „Мания тауър“ в Плевен.

Прочетете също:

Засякоха мотопед без номера

На 26 януари 2020 година около 10:30 часа в град Червен бряг на улица „Сава ...