Начало / Култура / Приканват плевенчани да се включат в инициативата „Пробуждане с хоро”

Приканват плевенчани да се включат в инициативата „Пробуждане с хоро”

За трета поредна година „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“ организират многохилядно хоро на 3 март. Желанието на организаторите е в деня на Националния празник всички българи в Родината и по света да се обединят от енергията и силата на хорото, символ на българщината и националната ни идентичност.

В Плевен началото на общото хоро ще е от 12.30 часа, на 3 март, на  площад „Възраждане“. Организаторите канят плевенчани, фолклорни ансамбли, професионални групи и любители да се включат в каузата „Пробуждане с хоро“.

„Ще бъдем благодарни да заснемете видео на Вашето хоро, с кратък поздрав към всички българи по света. Изпратете Вашия клип на официалната страница на „Българи за България“ във фейсбук или на „Сдружение Азбукари“. Активността ни ще покаже, че българският дух е жив. Нека да докажем, че България уважава традициите си и има национално самочувствие. Да покажем на Националния празник на България, че сме уникални, че сме българи, че сме народ, призовават от Сдружение „Азбукари” и Единение „Българи за България”.

 

Прочетете също:

В ОУ „Валери Петров“ пресъздадоха народни обичаи за посрещане на Пролетта

Пролетен празник, с много  песни, стихове и танци, направиха учениците от 2 а, б, в ...