Акценти
Начало / Икономика / Престижна награда за новата офисна сграда на фирма „Димитров“

Престижна награда за новата офисна сграда на фирма „Димитров“

Новата офисна сграда на плевенската фирма „Димитров“ ООД бе удостоена с престижна награда от тазгодишното издание на Национален конкурс “Сграда на Годината” в категория “Корпоративни сгради”. Автopитeтнo жypи, cъcтaвeнo oт пpoфecиoнaлиcти в oблacттa нa инвecтициитe, cтpoитeлcтвoтo, apxитeĸтypaтa, ĸyлтypaтa и aĸaдeмичнитe cpeди с пpeдceдaтeл Дeницa Hиĸoлoвa, зaм.-миниcтъp нa peгиoнaлнoтo paзвитиe и блaгoycтpoйcтвoтo класираха на първо място офисната сграда “Десизо Монни”. Изящната статуетка „Човекът и неговото творение“, дело на известния скулптор Петко Москов,  получиха инвеститорът Магдален Димитров, собственик на фирма „Димитров“ ООД, авторите на проекта арх. Ангел Захариев и арх. Николай Узунов от „ А и А архитекти“ и изпълнителят „София – Истейтс“ ЕООД с управител Трифон Трифонов. Наградата бе връчена от главния архитект на София арх. Здравко Здравков. Реализацията на иновативната бизнес сграда, като част от мащабния проект  за изграждане на модерен административно-производствен комплекс ДЕСИЗО МОННИ в град Плевен, е резултат от многобройните идеи на Магдален Димитров за развитие на собствения му моден бранд Десизо Монни, чрез които той успява да задържи все повече млади таланти в България. С поглед върху европейските стандарти той инвестира в модерна сграда, която успява да достигне нивото на сгради от световната модна индустрия. По този начин българските кадри завършили в Европа могат да намерят подходяща атмосфера за работа и в България.

Всеки етаж от сградата се състои от няколко работни места и затворено стъклено място, предназначено за съвещания, което подпомага спокойната и организирана работа в екип. Партерът на сградата представлява шоурум, присъщ за световните модни фирми, където се показва всяка нова колекция пред целия екип от дизайнери, конструктори, моделиери, търговски и продуктови мениджъри, ПР-и и управители. Трите офисни етажа на сградата разполагат с тераси и места, предназначени за релакс. Зоните за почивка представляват отворени помещения, свързани с изграден атриум, който преминава през цялата височина на сградата и създава обширно пространство и светлина.

Иновативната бизнес сграда не случайно получава името си “Десизо Монни”.  Тя обединява екип от професионалисти, повечето от които са завършили в Европа, работещи за развитието на италианския бранд DESIZO MONNI. Екипът се състои от специалист,  отговорни за всеки етап от създаването и разпространението на всеки нов артикул.

Това е второ отличие на проекта за иновативната офисна сграда на фирма „Димитров“. Още през 2015 г. проектът  на „А и А Архитекти” получи признание в годишния конкурс „АРХИНОВА 2015”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...