Начало / Общество / През седмицата четирима са осъдени за нарушаване на карантинните мерки

През седмицата четирима са осъдени за нарушаване на карантинните мерки

За периода от 08.06.2020 година до 12.06.2020 година са осъдени четири лица по наблюдавани дела от Районна прокуратура -гр. Плевен за нарушаване на мерките въведени против разпространението на COVID-19. Един от тях е с наложено наказание лишаване от свобода, а трима с пробация.

С определение на РС- Левски е одобрено споразумение, по силата на което З.Б., на  42  години се е признала за виновна в извършено престъпление по чл. 355, ал.2, вр. ал.1 от НК. По делото е установено, че въпреки наложената ѝ карантина с предписание от РЗИ- София,  на 20.05.2020 г., тя напуснала дома си с което нарушила въведените мерки против разпространението на COVI-19.  Наложено ѝ е наказание лишаване от свобода за срок от три месеца,което е отложено с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 10 000 лева.

С определение на РС- Кнежа е одобрено споразумение, след внесен обвинителен акт, постигнато между Районна прокуратура -гр. Плевен – Териториално отделение Кнежа и защитника на П.К., на 45 години, който се е признал за виновен за престъпление по чл. 355, ал.2, вр. ал.1от НК. Установено е, че на 04.04.2020 г., П.К. се завърнал от чужбина, поради което било издадено предписание за поставяне под карантина за срок от 14 дни. В нарушение на взетата мярка, П.К. е напуснал дома си на 16.04.2020 г. Наложено му е наказание  пробация за срок от шест месеца.

С определение на Районен съд -гр. Плевен е одобрено споразумение, постигнато между Районна прокуратура гр. Плевен и защитника на В.К., на 30 години, който се е признал за виновен за извършено престъпление по чл. 355, ал.2, вр. ал.1, р.чл. 26, ал.1 от НК. На 31.03.2020 г., В.К. бил поставен под карантина съгласно предписание на РЗИ – София. Въпреки задължението му да не напуска посочения адрес, той  е нарушил наложената мярка, като е напуснал дома си два поредни дни. Осъден е на пробация за срок от една година.

На 11.06.2020 г., Районен съд -гр. Плевен е одобрил споразумение, постигнато между защитника на В.Р., на 32 години и Районна прокуратура- гр. Плевен, с което  В.Р. е осъдена на пробация за срок от една година. В.Р. се е признала за виновен за това, че на 28.05.2020 г. е нарушила мерките въведени против разпространението на COVI-19, като е напуснал дома си, въпреки наложената карантина с предписание от РЗИ-София.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...