Начало / Образование / Президентът на  Американския  университет  в  България беше гост  на  Езиковата гимназия

Президентът на  Американския  университет  в  България беше гост  на  Езиковата гимназия

Страцимир Кулински – бивш ученик на Езиковата гимназия и настоящ президент на Американския университет в България (АУБ), проведе вълнуваща среща  с ученици, учители и ръководството на гимназията. Той е първият роден в България ръководител на висшето учебно заведение в Благоевград и е възпитаник от първия му випуск.

Кулински разказа за пътя си от Езиковата гимназия в Плевен, през престижното училище Уортън в Пенсилвания, през 20-годишната му професионална кариера в създаване и изграждане на пазарна стойност за медиите, телекомуникациите, и високо технологичните компании из Европа, в Северна и Южна Америка, Африка и Азия, и с назначения в Лондон, Вашингтон, Москва и Силиконовата долина край Сан Франциско, до президент на АУБ.

Учениците бяха възхитени от постиженията на Страцимир Кулински, с интерес слушаха и чуха, че е важно владеенето на чужди езици, участието в извънкласни дейности, участието в проекти. Младите хора задаваха много въпроси, свързани с кандидатстването в АУБ, специалностите в университета, специализации, магистърски програми, но това, което остана в съзнанието им е, че мотивацията е важна съставка във формулата на успеха. „Човек трябва постоянно да опитва и да намира онзи „passion project“, който наистина му харесва, който ще работи с удоволствие. Животът е твърде кратък, за да правим нещо, което не ни носи удовлетворение“, сподели успелият възпитаник на Езиковата гимназия.

 

 

Прочетете също:

За седмица засадиха първите 71 нови фиданки по плевенските улици

Само за седмица бяха засадени първите 71 нови фиданки на мястото на премахнати стари дървета ...