Акценти
Начало / Общество / Предупреждение за санкции получиха почистващите фирми след първия снеговалеж

Предупреждение за санкции получиха почистващите фирми след първия снеговалеж

Водеща тема на днешното оперативно заседание в Община Плевен беше почистването след първия за тази зима снеговалеж. Кметът Георг Спартански беше категоричен, че може да има спиране на плащанията, заради недобра работа на фирмите, ангажирани със зимното почистване. „Не може до обяд да не е почистена централната пешеходна зона, да не са почистени тротоарите, да няма нито една ротативна машина да разчиства”, посочи кметът. По думите му това е или заради липса на организация, или умишлено не се работи.

„На фирмите, ангажирани със снегопочистването, няма да се плаща за несвършена работа от тях. В договорите на всички почистващи фирми има клаузи, които позволяват по определени формули да се изчисли каква част от задълженията си не са изпълнили и каква част от дължимата им сума няма да бъде преведена към тях от страна на Общината”, уточни Спартански. Той допълни още, че няма забележки по снегопочистването на основните пътни артерии в Плевен.

12 са постъпилите до обяд сигнали за паднали и счупени клони. Част от тях са по линия на Пожарна безопасност и защита на населението, а други са подадени към „Паркстрой”, за отстраняване на опасни части от дърветата.

Прочетете също:

Официално представят сборника „150 години Вътрешна революционна организация“

На 30 септември в Регионален исторически музей – Плевен, ще се състои официалното представяне на ...