Начало / Общество / Предстои подписване на договорите с изпълнители за саниране на 13 жилищни сгради в Плевен

Предстои подписване на договорите с изпълнители за саниране на 13 жилищни сгради в Плевен

48 жилищни сгради в Плевен са кандидатствали за безплатно саниране по Националната програма за енергийна ефективност. Две от тях не са одобрени, тъй като не отговарят на изискванията. 12 сгради са получили положително становище за законосъобразност от областния управител и към настоящия момент са изпратени писмени искания до Българска банка за развитие за сключване на тристранен договор за целево финансиране. Тези данни съобщи днес кметът Георг Спартански по повод постъпили питания за хода на изпълнение на Националната програма.

За по-голяма част от блоковете дейностите и поръчките са на различен етап и се придвижват поетапно, каза още  кметът Спартански. Предложение за провеждане на обществена поръчка за изготвяне на техническо обследване, технически паспорт и за енергийна ефективност за 4 от сградите ще бъде подадено в началото на 2017 г.

За 13 от сградите поръчките са приключили, за 8 от тях са изтекли и сроковете за обжалване на резултатите. Има издадени заповеди за класиране и предстои сключване на договор с определените изпълнители.

„За всеки един от обектите изпълнителят се е ангажирал с определен срок – от обявяването на строителна площадка до издаването на акт 15”, подчерта кметът. Той направи сравнение с хода на Националната програма за саниране в София, където документи за включване са подадени за 161 блока, а само за 4 са подписани договори.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...