Акценти
Начало / Култура / Представители на читалища от Плевенско се събраха на информационна среща – семинар

Представители на читалища от Плевенско се събраха на информационна среща – семинар

На 1 и 2 декември  в хотел „Арго“ в село Рибарица се проведе информационна среща – семинар на тема „Насоки и проблеми в дейността на читалища в днешно време“.

Срещата бе организирана от Министерството на културата и Регионален Център „Читалища“ – Плевен. Присъстваха представители на читалища от всички Общини от Плевенска област. От страна на Министерството на Културата като лектори взеха участие Сезер Нихат – член на Националния съвет по читалищно дело и доц. д-р. Венци Велев – началник на отдел „Регионални дейности“.

Освен основните теми като финансово – счетоводни казуси в читалището и мястото, ролята и актуални проблеми на читалищата в програмния период до 2020г. бяха зададени  и много други въпроси от страна на участниците в семинара към лекторите. Сезер Нихат отговори изключително професионално на зададените му въпроси относно финансово – счетоводните казуси и счетоводни документи, които са необходими като документи в едно читалище.

От своя страна Венцислав Велев отговори много изчерпателно и задълбочено на всеки един въпрос. Колегите от общината и областта останаха изключително доволни, като споделиха, че за първи път са много удовлетворени от получената информация, като изразиха желание по – често да се провеждат такива срещи и ако е възможно с представители на повече читалища от региона, а ако може и съвместно с представители от другите съседни области.

Чавдар Луканов като областен председател към СНЧ обеща да направи всичко възможно такива срещи да се осъществят още през следващата 2017г.

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...