Акценти
Начало / Общество / Предприемат действия за възстановяване пораженията от вандалски прояви  в парк Кайлъка

Предприемат действия за възстановяване пораженията от вандалски прояви  в парк Кайлъка

Областният управител Мирослав Петров предприема действия за възстановяване пораженията, нанесени от вандалски прояви на съоръжения в парк Кайлъка.

„На фона на активната работа на доброволците и усилията на Областна администрация да поддържа Кайлъка, в парка се случват и поредица от вандалщини, които струват на администрацията не малка сума пари. Последният случай е от преди седмица, когато неизвестни счупиха бариерата, ограничаваща достъпа на превозни средства в парка. Становището на експертите е, че съоръжението не може да бъде ремонтирано и се налага неговата подмяна с ново. Средствата за това ще дойдат от бюджета на областна администрация, в който отново подчертавам, няма отделно перо поддръжка на Кайлъка”, каза областният управител Мирослав Петров по повод последното посегателство върху публична собственост в парка.

Областна администрация вече е уведомила отговорните институции за поредната кражба на указателната табела, която се намира непосредствено до бариерата и предстои нейното възстановяване в най-кратки срокове. Мирослав Петров припомни, че обект на вандалски набези често ставаха и чешмичката на алеята към зоологическата градина, съоръженията за отдих и беседките.

 „Предприемаме действия и по отношение на опасната за гражданите пергола в Кайлъка. На първо време застрашително висящите елементи ще бъдат отстранени, като предвиждаме това съоръжение да бъде изцяло подменено при първа възможност”, каза областният управител Мирослав Петров.

Наред с това той информира, че  продължава почистването на парка от сухите клони, които поетапно се извозват извън парка от общинска фирма срещу заплащане от страна на областна администрация.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...