Начало / Общество / Почистват Втори обект за поклонението в памет на репресираните в Белене

Почистват Втори обект за поклонението в памет на репресираните в Белене

Започна почистването на Втори обект на остров Персин  в Белене, където на 28 май ще се проведе 27-то поклонение в памет на всички жертви на тоталитарните режими на ХХ век. Това информират от пресцентъра на местната администрация в крайдунавския град. Основно в почистването ще се включат хора от Белене.

От Фондация „Остров Белене” и Културен център „Евгений Босилков”, които са организатори на поклонението, заедно със Съюза на репресираните, ще осигуряват транспорт на желаещите да се включат в почистването. Доброволците могат да се обръщат за подробности в католическата църква „Рождение на Блажена Дева Мария”.

Всеки желаещ да се включи в 27-то поклонение в памет на жертвите на тоталитарните режими на ХХ век на остров Белене може да се присъедини като от 9.00 часа ще има организиран безплатен транспорт до Втори обект. На събитието ще присъстват президентът на Република България Росен Плевнелиев, папският нунций в България монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари, министри и дипломати, бивши концлагеристи, граждани.

Прочетете също:

Спартак без бразилските попълнения и за мача срещу Добруджа (Добрич)

Тази събота, от 18 часа ОФК Спартак посреща на стадион „Плевен“ в домакински мач Добруджа ...