Акценти
Начало / Общество / Полицията в Плевен е предприела мерки за осигуряване на добър обществен ред на студентския празник

Полицията в Плевен е предприела мерки за осигуряване на добър обществен ред на студентския празник

За  осигуряване на добър обществен ред и безпроблемно провеждане на студентския празник 8 декември Областна дирекция на МВР – Плевен е предприела необходимите мерки, като създава организация за недопускане извършването на нарушения на обществения ред в питейни и увеселителни заведения. Засилено полицейско присъствие ще бъде осигурено в районите около обектите, където ще се провеждат празненствата.

Планирани са специализирани полицейски операции, в които ще се акцентира върху водачи, управляващи автомобили под въздействието на алкохол, наркотични или други упойващи вещества; неправоспособни водачи; технически неизправни автомобили; гражданска отговорност; съхранение и продажба на акцизни стоки без бандерол и на стоки с неясен произход.

 За да остане празникът незабравим, „Пътна полиция“ съветва настоящи, бивши и бъдещи студенти да не ползват личен транспорт за празника, а да намерят шофьор с кола за отиване и връщане и да са сигурни, че той няма да пие алкохол.

Ако все пак ще ползват личен транспорт, студентите е добре предварително да проверят документите си – лична карта, свидетелство за управление на МПС и документите на автомобила. Задължително трябва да имат сключена застраховка „Гражданска отговорност“ , документ за платена винетна такса, документ за преминат годишен технически преглед. Преди да тръгнат на път да проверят изправността на автомобила, зареден ли е с антифриз, да обърнат внимание напълно оборудвана ли е аптечката в колата.

Важно е да се тръгва на път със заредени мобилни апарати, напомнят от Пътна полиция.

Още практически препоръки за безопасно поведение при движение по пътищата по време на студентския празник – 8 декември 2018 г.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...