Начало / Общество / Подобри се работата на администрациите в общините Червен бряг, Луковит и Ябланица

Подобри се работата на администрациите в общините Червен бряг, Луковит и Ябланица

brqg

Успешно приключи съвместен проект между общините Червен бряг, Луковит и Ябланица, който целеше да подобри ефективността на работата в съответните администрации, информират от пресцентъра на Община Червен бряг. Проектът стартира през октомври 2012 и се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектът се нарича „Подобряване ефективността на общинските администрации в общините Червен бряг, Луковит и Ябланица чрез стимулиране на организационното развитие на административните структури” е името на проекта по ОПАК, а Червен бряг беше водеща организация.

В рамките на 18 месеца и с финансовия ресурс от близо 200 000 лв. беше решен проблемът с ниската ефективност в дейността на трите администрации, усъвършенствана е тяхната организационна структура, премахнати са дублиращите се функции и недостатъчно добрата организация на работа, отчете на заключителна пресконференция секретарят на Община Червен бряг Антоанета Костадинова.

Изпълнени са всички основни дейности от специално наета за целта фирма. В резултат на направените структурни промени са оптимизирани и укрепени общинските администрации, осезателно се е повишила прозрачността и отчетността в работата им, въведени са механизми за по-ефикасно управление, организация и функциониране на общинските служители и не на последно място – в рамките на проекта, над 60 служители са преминали през съпътстващи обучения.

Като полезна и конструктивна определи съвместната работа на трите общини и секретарят на Община Ябланица Ивелин Йошев и напомни, че това е началото на една поредица от последващи общи проекти, единият от които вече се изпълнява – „Магията на долината на Панега”, по който Червен бряг и Ябланица си партнират с водещата организация Община Луковит.

Прочетете също:

В Плевен палят празничните светлини на 1 декември

С приказния детски спектакъл „Елхичке, засияй над земята, огрей със звездата” ще бъдат запалени празничните ...