Акценти
Начало / Образование / Областна конференция по предучилищно образование започва днес в Плевен

Областна конференция по предучилищно образование започва днес в Плевен

дете

„Детската градина – вълшебният свят на децата” е темата на областната конференция по предучилищно образование, която започва днес в Плевен. Тя е част от дейността на Регионален инспекторат по образованието – Плевен за учебната 2013/2014 година в направление „Предучилищно възпитание“ и е в програмата на Седмата национална научно-практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка“.

В рамките на конференцията днес ще се проведат открити педагогически практики и конферентни заседания в шест детски градини в Плевен.

След което на заключително пленарно заседание в Регионалния исторически музей ще бъдат обобщени резултатите от конференцията, ще бъдат споделени тенденциите и ще бъдат направени изводите и препоръките за работата и реализирането на бъдещи образователни политики в областта на предучилищното образование.

Основните направления, по които ще се водят дискусиите и разговорите в секциите се свързват със задължителната предучилищна подготовка на децата за училище, механизми за осигуряване на равен достъп на всички деца до учебните заведения, адаптиране и гарантиране на социално-педагогически и предметно-пространствени условия за ефективен и качествен процес на обучение и възпитание в детските градини, насърчаване на „четенето” и грамотността от ранна детска възраст, партньорството и сътрудничеството със семейството и с институционалните партньори, мениджмънт на детските градини, кариерното развитие на учителите, интерактивните и информационни технологии в предучилищното образование и други.

Конференцията се организира в партньорство и сътрудничество с ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Педагогически колеж, гр. Плевен. Преподавателите от Педагогически колеж – Плевен са модератори на конферентните секции и участници с доклади. В конференцията ще участват и студенти от колежа – бъдещи учители в детските градини.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...